Borstchirurgie

Borstchirurgie

Tepelchirurgie (tepelhofchirurgie, correctie van ingetrokken tepel, tepelreconstructie)

Tepelhofchirurgie

Na zwangerschap en borstvoeding is het tepelhof vaak vergroot, wat vooral esthetisch erg storend is. In bepaalde gevallen kan de plastisch chirurg het tepelhof verkleinen zonder dat daar een litteken aan te pas komt, maar soms is een ingreep met een litteken rondom het tepelhof de enige oplossing.

Correctie van ingetrokken tepel

Niet altijd is de tepel naar buiten gekeerd. Door tal van redenen kan de tepel naar binnen trekken. Dit is soms omkeerbaar, maar vaak blijven de tepels permanent naar binnen getrokken. Om dit te corrigeren gebruikt dr. De Baerdemaeker een operatietechniek die bijna geen litteken nalaat en toch een voldoende correctie bekomt. 

Tepelreconstructie

Wanneer na een kankerbehandeling de borst opnieuw wordt gemaakt, moet ook de tepel gereconstrueerd worden. Dit gebeurt meestal een aantal maanden na de borstreconstructie, tijdens een kleine ingreep onder lokale verdoving. Helemaal op het einde van het traject wordt dan het tepelhof getatoeëerd.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Lees meer