Esthetisch

Esthetisch

Ooglid- & wenkbrauwchirurgie

Veel mensen ontwikkelen een huidoverschot in bovenste en/of onderste oogleden. Sommige problemen kunnen met behulp van injecties verholpen worden, maar vaak is een heelkundige ingreep aangewezen.

Uw plastisch chirurg, dr. De Baerdemaeker, zal u erop wijzen dat het voor het bovenste ooglid belangrijk is om na te gaan of de wenkbrauw niet te laag staat en of de spier die het ooglid opent goed werkt. Indien beide in orde zijn, is een bovenste ooglidcorrectie aangewezen. Deze ingreep vindt doorgaans plaats onder lokale verdoving, wat zeer goed verdragen wordt. Op wat blauwe plekken en zwelling na blijven de ongemakken beperkt.

Bij sommige patiënten die consulteren voor een vermoeide blik en huidoverschot in de bovenste oogleden, is de positie van de wenkbrauwen eigenlijk het probleem. Daarom zal dr. De Baerdemaeker eerst een degelijke analyse van uw situatie uitvoeren, zodat u de juiste ingreep ondergaat. Een wenkbrauwlift kan uitgevoerd worden met injecties, via een bovenste ooglidcorrectie, via een litteken vlak boven uw wenkbrauw of via littekentjes op uw scalp.

De correctie van het onderste ooglid is echter een complexere procedure. Afhankelijk van het huidoverschot en hoeveel het ooglid naar buiten puilt, kan de plastisch chirurg de correctie uitvoeren met een onzichtbaar litteken aan de binnenzijde van het ooglid of met een klein littekentje net onder de wimpers. Het herstel van een dergelijke ingreep duurt langer.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Lees meer