In 2018 is prof. dr. Randy De Baerdemaeker gestart als volwaardig erkend klinisch staflid van de dienst plastische heelkunde van het UZ Brussel. In juni 2018 opende zij haar privépraktijk voor plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie in Dendermonde. Sinds 2022 is zij staflid plastische heelkunde in het AZ Sint-Blasius ziekenhuis in Dendermonde en consulent in het UZ Brussel. Daarnaast is zij ook wetenschappelijk actief als auteur en spreekt zij regelmatig op nationale en internationale bijeenkomsten.

Zij is lid van de Royal Belgian Society for Plastic Surgery (RBSPS) en fellow van de Belgische vereniging voor plastische chirurgie Collegium Chirurgicum Plasticum (CCP) en de European Board Of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).

In 2018 werd zij bekroond met de Young European Plastic Surgery Award, uitgereikt door de beroepsvereniging van plastische chirurgen in Europa (EURAPS) op het congres in Madrid. 

Vanaf oktober 2020 heeft prof. dr. Randy De Baerdemaeker een academische opdracht als gastprofessor binnen de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel.
 
Samen met prof. dr. Moustapha Hamdi is zij stichter van het postgraduaat Oncoplastische Heelkunde. Deze opleiding wordt aangeboden aan nationale en internationale erkende plastische en borstchirurgen om zich te vervolmaken in de oncoplastische borstchirurgie, één van de specifieke interesses van prof. dr. Randy De Baerdemaeker.

Tussen 2010 en 2012 volgde zij een opleiding algemene heelkunde in het A.Z. Sint-Blasius in Dendermonde.

Haar opleiding plastische, esthetische en reconstructieve heelkunde begon in 2012 in het Luisenhospital in Aken, Duitsland. Hier bekwaamde zij zich gedurende 2 jaar in hand- & microchirurgie.

Van 2014 tot en met 2017 vervolledigde zij haar opleiding in het UZ Brussel. Hier ontwikkelde zij verder haar bijzondere interesse voor oncoplastische borstchirurgie, chirurgie ter behandeling van lymfoedeem, heelkunde van het gelaat en reconstructieve lidmaatchirurgie.

In het Breast Institute te Nottingham (UK) en het Hospital de la Santa Creu i Sant Pau in Barcelona (Spanje) bouwde zij verder aan haar expertise.

Dokter Randy De Baerdemaeker schoolt zich continu bij om haar patiënten met de recentste technologieën en de nieuwste internationale medische inzichten te kunnen behandelen. Zo behaalde zij in 2019 een bijkomende internationale master in oncology, oncological breast surgery, reconstructive and aesthetic breast surgery (MRBS) aan de Reconstructive Microsurgery European School (RMES).

Dokter Randy De Baerdemaeker behaalde in 2010 met grote onderscheiding haar diploma geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Zij kan patiënten vlot te woord staan in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Lees meer