Wetenschappelijk najaar - congressen en opleidingen

Plastische heelkunde, en bij uitbreiding geneeskunde, is een constant evoluerende wetenschap.

Voor prof. dr. R. De Baerdemaeker is het een van haar missies om de nieuwste technieken en meest up-to-date inzichten in haar uitgebreid vakgebied aan te bieden aan haar patiënten. Evenzeer investeert zij tijd om haar kennis en ervaring te delen met (toekomstige) collega’s. 

 • Van 11-13 november 2022 nam zij deel aan de workshop ‘Rejuvenating the face’ in Wenen, waar experten Giovanni Botti & Mario Pelle Ceravolo hun decennialange ervaring in esthetische aangezichtschirurgie deelden. Samen met de cadaverdissectie, waar de technieken onmiddellijk in de praktijk uitgevoerd werden, was dit een uiterst volledige driedaagse ervaring.


   
 • Als deel van de faculty van de Reconstructive Microsurgery European School (RMES) deelt prof. dr. R. De Baerdemaeker haar ervaring in de module ‘Clinical training in autologous breast reconstruction’, die doorging in Barcelona van 21 tot 23 november 2022.


   
 • Op het programma voor 2022 staat verder nog het Symposium Antibioticumbeleid in het AZ Sint-Blasius Dendermonde gepland op donderdagavond 24/11/2022.
   
 • Op zaterdag 26 november modereert zij de ochtendsessie van de Autumn meeting van de beroepsvereniging Royal Belgian Society of Plastic Surgery (RBSPS), die deze editie gaat over een van de specifieke interesses van prof. dr. Randy De Baerdemaeker: oculoplastic surgery.


   
 • Eind december wordt zij verwacht om een groep internationale chirurgen een training te geven in het maken van microchirurgische anastomoses. Dit gaat door in Caçeres, Spanje.


In combinatie met raadplegingen en ingrepen een intensieve, inspirerende periode. Tijdens haar afwezigheid in het buitenland staan de teams van het AZ Sint-Blasius en UZ Brussel garant voor de opvolging van patiënten in continu overleg met prof. dr. R. De Baerdemaeker. Verder is zij steeds bereikbaar via mail of voicemail.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Lees meer