Borstchirurgie

Borstchirurgie

Borstreconstructie met implantaten of met eigen weefsel

Bij borstkanker moet de borst vaak volledig of deels worden weggenomen, maar gelukkig bestaan er verschillende manieren om de borst opnieuw te maken.

In bepaalde gevallen is het best om de borst te reconstrueren met implantaten. In andere gevallen zal dr. De Baerdemaeker de borst opnieuw maken met eigen weefsel ofwel door een verschuiving van weefsel van de rug, ofwel door een 'vrije flap' van ergens anders in uw lichaam waar u wat overschot heeft. Vaak is dat op de onderbuik of op de dijen. Waar u het kunt missen, wordt dan een stuk weefsel weggenomen samen met de bloedvaten die dit stukje voeden. Die bloedvaten naait de plastisch chirurg dan onder de microscoop in op bloedvaten van uw borstkas. Op die manier kan een heel natuurlijk resultaat verkregen worden.

Ook via lipofilling kan een borst opnieuw opgebouwd worden. Dit is een methode die pas in verschillende operatietijden het gewenste resultaat geeft. 

Dokter De Baerdemaeker is gespecialiseerd in al deze technieken en zal samen met u op zoek gaan naar de juiste manier om uw reconstructie uit te voeren, in functie van wat uw lichaam toelaat en wat uw wensen zijn. In het UZ Brussel werkt zij samen met een gespecialiseerd team dat u bij alle aspecten van dit proces kan begeleiden.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Lees meer